Grundtvig program felnőttoktatóknak – pályázatbeadási határidő áprilisban

Az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás” programjának négy alprogramja a különböző életszakaszokban hivatott támogatni az oktatást. A Grundtvig nevű alprogram a felnőttoktatás minőségének és hozzáférhetőségének javítását célozza különböző pályázati formákban.
A 11. éve meghirdetett Grundtvig programban 33 európai ország vesz részt. A programot Magyarországon a Tempus Közalapítvány koordinálja. A felnőttoktatóknak szóló szakmai továbbképzések támogatására illetve a látogatások és cserék megvalósítására kiírt pályázati formákban a pályázatok beadásának határideje 2012. április 30. (A munkanap-áthelyezés miatt azonban célszerű figyelni és már hamarabb, április 27-én postára adni a pályázatot).
A felnőttoktatók kurzuskatalógusból választhatnak akár több hetes továbbképzési lehetőségeket, melyekhez maximum 4000 euró támogatásra pályázhatnak.
További részletek: http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=628
A felnőttoktatással foglalkozó szakemberek, illetve az erre a pályára készülő hallgatók konferenciákon, tanulmányutakon, szakmai (csere)látogatásokon vagy job-shadowing tevékenységben való részvételhez pályázhatnak támogatásra. Az 1-90 napos út témájának a pályázó szakmai tevékenységéhez kell kapcsolódnia a felnőttoktatás bármely területén.
További részletek: http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=862