Módosult a vizsgabejelentés folyamata az NMH SZFI-nél

Az utóbbi évek során szerzett tapasztalatok és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatóságához (korábban NSZFI) beérkező észrevételek és javaslatok alapján a vizsgabejelentés folyamata 2012. június 1-jétől módosult. A vizsga-előkészítés folyamatának egyszerűbbé tétele érdekében megszűnt a papíralapú bejelentés. A továbbiakban kizárólag az aktualizált elektronikus felületen kell a szakmai vizsgákat bejelenteni az NMH SzFI felé: https://vnys.nive.hu/
A vizsgaszervező intézmény a korábbi internetes elérésen használt felhasználónévvel és jelszóval, a vizsganyilvántartáshoz is kapcsolódó digitális aláírásával hitelesítve tudja bejelenteni a szakmai vizsga előkészítését.
A felhasználói igények alapján kialakított vizsgabejelentéshez kapcsolódó felület az adminisztrációs terhek csökkentése mellett pontosabbá, gyorsabbá és nem utolsó sorban olcsóbbá teszi a vizsga előkészítésének folyamatát. A tesztelési időszakot követően lehetőség adódik a vizsgabejelentés és a tételrendelés összekapcsolására, amelyről az érintett vizsgaszervezők az NMH SZFI honlapján (www.nive.hu) és a vizsgabejelentésekhez kapcsolódó felületen keresztül tájékozódhatnak.
Az új rendszer használatával, fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatos észrevételeiket az ugyfelszolgalat@cpoint.hu címre várják.
A megváltozott felülettel és a vizsgabejelentéssel kapcsolatos segítségnyújtás: (06-1) 477-5656.
Digitális aláírás használatával kapcsolatos segítségnyújtás: ugyfelszolgalat@cpoint.hu ill. (06-1) 477-5623.
Forrás: https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=379:vizsgabejelentes&catid=9:hir-fb&Itemid=166