2015

Munkavállalók és munkáltatók a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási lehetőségeiről, esélyeiről (Adatok, tények, vélemények)

proAbility – Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatása a munkáltatók képzésén keresztül című projekt az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 HU08 Ösztöndíj Program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek pályázati akció keretében, 2015. április és 2016. december között valósul meg.

A projekt célja, hogy norvég jógyakorlatok átvételén és adaptálásán keresztül javítsa a megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedési esélyeit a nyílt munkaerőpiacon. Célunk, hogy vállalatvezetők, civil szervezetek, állami szervek, kutatók, szakértők és szakpolitikusok minél szélesebb körét elérjük és tegyük fogékonnyá a kérdés iránt.

A proAbility projekt keretében Soltész Anikó vezetésével 2015 nyarán készült kutatás a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatásáról. A kutatás célja az volt, hogy a jelen helyzetről készített pillanatfelvétellel megfelelő alapot nyújtson a projekt későbbi szakaszában készülő egyetemi és vezetői képzési anyagok kidolgozásához.