proAbility konferencia – Megváltozott munkaképesség és/vagy nyílt munkaerőpiac?

Megváltozott munkaképességűként 2,5-ször nagyobb a munkanélküliség veszélye, mégis vannak cégek, akik nem tudnak annyi megváltozott munkaképességű kollégát felvenni, mint amennyit szeretnének. A 25 főnél nagyobb foglalkoztatók évente közel egymillió forintot takaríthatnak meg, ha egy megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak.
Sok cég mégis inkább fizet. A konferencián, és azt követő workshopon megoldásokat, hogyanokat és miérteket kerestek a résztvevők.

Megváltozott munkaképesség és/vagy nyílt munkaerőpiac?

A konferencián mutatta be a proAbility projekt a nyáron készült kutatását a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatásáról. A kutatás célja az volt, hogy a jelen helyzetről készített pillanatfelvétellel megfelelő alapot nyújtson a projekt későbbi szakaszában készülő egyetemi és vezetői képzési anyagok kidolgozásához. Mint Soltész Anikó a konferencián kifejtette, a kutatásból az látható, hogy a rehabilitáció hiányzik az intézményrendszerből, a megváltozott munkaképességű munkavállalók megszakítottságokkal teli és előrelépési lehetőségek nélküli karrierutakat járnak be, miközben a munkaadók és a munkavállalók között közvetítő munkaerőpiaci szolgáltatók bizonytalan jövő előtt állnak.

Nem a gazdasági megfontolások az elsődlegesek a foglalkoztatók döntésében

A kutatásból kiderült, hogy a cégek elsősorban nem gazdasági megfontolások miatt alkalmaznak megváltozott munkaképességű embereket, bár a rehabilitációs kvóta megemelésével jelentősen megnőtt a foglalkoztató cégek száma. Kurucz Orsolya és Polyacskó Orsolya kutatók az előadásukban egyaránt felhívták a figyelmet a kölcsönös információhiányra: a munkaadóknak nincsenek ismereteik arról, milyen feladatokat képesek a különböző megváltozott munkaképességű munkavállalók ellátni, és a munkavállalók sem tudják, mely cégek, pozíciók nyitottak a foglalkoztatásukra. A szabályozás rugalmatlansága és az adminisztráció bonyolultsága szintén akadályozó tényezők, míg a cégen belüli érzékenyítés, a szervezet felkészítése a megváltozott munkaképességű kollégák fogadására megkönnyítheti a munkaerőpiaci integrációt. Az alternatív munkaerőpiaci szolgáltatók segítsége kulcs sikerfaktor a hosszú távú foglalkoztatás előkészítésében.

 

A tanulmány és a jógyakorlat-gyűjtemény

proAbility projekt logója:

proability projekt logója

www.proability.hu