LEVEL UP!

Workplace Tutor goes Europe

A szakképzés minőségének biztosításában mindig is fontos szerepet játszottak a szakképzésben dolgozó/oktató szakemberek. Elnézve az Európai Unió szakképzés-politikájának alakulását – a szakképzés európai politikájában a hangsúly egyre inkább egy holisztikus nézőpont felé, a duális képzés modellje felé tolódik – napjainkban a korábbinál is nagyobb felelősség van rajtuk.

    A  – különösen a dél európai országokban – növekvő fiatalkori munkanélküliség; a szakképzésben megjelenő változatos, heterogén tanulói összetétel; a karrierváltók képzési igényei; a munkaalapú tanulás iránti megnövekedett igény mind új kihívások elé állítják a szakképzésben oktatókat, különösen a vállalati képzőket. Annak érdekében, hogy a képzésben dolgozó szakemberek képesek legyenek a megváltozott új feltételek között is hozzájárulni az európai szakképzés színvonalának emeléséhez, elengedhetetlen egy átfogó és jó minőségű képzés biztosítása számukra.

A Level-up! projekt célja, hogy hozzájáruljon a szakképzésben – különösen a vállalati képzésben – dolgozó szakemberek képzettségének javításához, mindezt két szinten:

  1. a szakemberek szintjén kiemelkedő, innovatív példát kínál, elsősorban a vállalaton belüli képzők részére az európai „peer to peer tanulással” kiegészítve – a projekt keretében hat országból összesen 14 szakember vesz részt a 4×5 napos nemzetközi képzésen
  2. szakpolitikai szinten felületet biztosít egy páneurópai, többszereplős párbeszéd részére az európai szakképzés-politikát körülvevő jelenlegi vitákról – az European Workplace Tutor Network (Európai Munkahelyi Oktatói Hálózat) keretében

 

Projektpartnerek:

– IG Metall (Industriegewerkschaft Metall, koordinátor) – Németország

– bfw (Berufsfortbildungswerk Gemeinnützige Bildungseinrichtung des DGB GmbH) – Németország

– Budapesti Corvinus Egyetem – Magyarország

– die Berater – Ausztria

– IFES (Instituto de Formacion y Estudios Sociales) – Spanyolország

– ISQ (Instituto de Soldadura e Qualidade) – Portugália

– Noreside Resource Centre – Írország

– Salpaus – Finnország

 

További információ:

http://www.workplacetutor.eu/

https://workplacetutorblog.wordpress.com/

 

Kapcsolat: orsolya.kurucz [ ] uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem, Oktatásfejlesztési Observatory Központ