JobArt TtT

A „JobArt Trénerek Tréningje” projekt az oktatókat/tanárokat az aktív tanulás módszereinek a szakképzésben való alkalmazására képezte ki, s emellett támogatta a képzésekhez szükséges tanterv- és tananyag-innovációk transzferét is. A JobArt TtT öt európai ország partnereinek együttműködésében valósult meg. Közös céljuk egy innovatív koncepció és tanterv transzfere volt a szakképzésben dolgozó tanárok és oktatók alap- és továbbképzéséhez.

Az eredmények kiegészítették a JobArt és a JobArt CEE projektek során született „JobArt-TOOLBOX Active learning” eszköztárat, és a képzők képzésének megújítását a következő eszközökkel segítették elő a projektben résztvevő országokban (Bulgáriában, Németországban, Franciaországban és Magyarországon):

  1. Szakértői bizottságok az aktív tanulásért a szakképzésben, melyek támogatást és tanácsadást nyújtottak a szakképző intézmények tanárai és oktatói számára;
  2. Négy kerettanterv és minta képzési modulok létrehozása;
  3. Információ szolgáltatás a tantervekre és a képzési elképzelésekre vonatkozóan a JobArt ausztriai, bulgáriai, franciaországi, németországi és magyarországi hálózatán keresztül;
  4. A tenterv és a koncepció európai szintű disszeminációja egy weblap, egy CD-ROM, valamint az „Active learning in vocational training“ (Aktív tanulás a szakképzésben) című, kilencnyelvű (angol, német, francia, bolgár, katalán/spanyol, magyar, lengyel és román) internetes portál segítségével.

Job Art